Nasze pieczywo

Świeże, chrupiące i pachnące.

Wypiekamy w tradycyjny sposób - z czystą etykietą.

Wypiekamy bez kompromisów – bez polepszaczy, bez barwników, bez konserwantów. Także w oparciu o autorskie receptury z najwyższej jakości składników: mąki, wody, zakwasu (czasami drożdży), soli – od sprawdzonych dostawców (rolnicy, firmy rodzinne).

Mąka

+

Zakwas

+

Woda

+

Sól

... i nic więcej nie potrzeba!

Zwracaj uwagę na etykiety tak jak my.
Im mniej składników w pieczywie – tym lepiej
Wystarczy mąka, woda, zakwas (czasami drożdże), sól – ziarna.

chleb anno

chleb anno

mąka pszenna / zakwas żytnio-pszenny / woda / sól / drożdże / olej roślinny

chleb górski

chleb górski

mąka pszenna / mąka żytnia / zakwas żytni / woda / sól / drożdże

chleb razowy

chleb razowy

mąka żytnia razowa, żytnia, pszenna / zakwas żytni / woda / sól / drożdże

chleb żytni na maślance

chleb żytni na maślance

mąka żytnia / woda / sól / maślanka / gluten

bagietka na zakwasie

bagietka na zakwasie

mąka pszenna i żytnia / woda / zaczyn matka / sól / drożdże

bułka rustykalna

bułka rustykalna

mąka pszenna / zakwas żytni / woda / sól / drożdże / olej rzepakowy

Co nas wyróżnia?

01Cierpliwość

Wydłużony czas prowadzenia ciasta – ciasto poddawane dłuuuugiemu leżakowaniu w warunkach chłodniczych. Zalety?
Chleby dłużej utrzymują świeżość, nie zawierają polepszaczy (powstają naturalne składniki tworzące strukturę miękiszu), nabierają doskonałego smaku i aromatu.

Cierpliwość

01Zakwas

Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje, że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.

Zakwas

01Czysta etykieta

Wszystko zgodnie z trendem “clean label”. Zalety?
Tylko naturalne składniki bez sztucznych dodatków, krótka i prosta lista tylko niezbędnych składników (mąka, zakwas, woda, sól, ziarna), maksymalne ograniczenie przetwarzania żywności.

Czysta etykieta