Każdy z nas tęskni za małą osiedlową piekarnią. Za kolorem rumieniącego się chleba. Za zapachem, który wypełniał ulice, place zabaw, mieszkania. Czerpiemy garściami z tamtych doświadczeń.
Czytaj więcej
Wypiekamy bez kompromisów - bez polepszaczy, bez barwników, bez konserwantów. Także w oparciu o autorskie receptury z najwyższej jakości składników: mąki, wody, zakwasu (czasami drożdży), soli - od sprawdzonych dostawców (rolnicy, firmy rodzinne).
Już pierwszy łyk przenosi nas naprzemiennie: na brazylijskie sawanny i do gęstego lasu pełnego świeżych oraz dojrzałych, także endemicznych roślin. Przenosi na uprawy, które z uwagi na wysokość (800 – 1300 m npm) prawie sięgają nieba – prażą się w południowoamerykańskim słońcu.
Nasze drewniane lady uginają się od pachnącego pieczywa, a przez duże przeszklenia możesz podejrzeć jak wypiekamy dla Ciebie aromatyczne specjały.